+ Meer informatie

"Tekort AOW-fonds dreigt op te lopen"

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De tekorten in het AOW-fonds dreigen op te lopen. Uit een nota van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) aan staatssecretaris Rutte (Sociale Zaken) blijkt dat het fonds eind dit jaar 0,8 miljard euro in de min staat.

Dit tekort kan in 2003 oplopen tot 2,3 miljard euro. De SVB adviseert het kabinet de werknemerspremie te verhogen van 17,9 procent over de eerste twee belastingschijven tot het wettelijk maximum van 18,25 procent. Omdat daarmee het gat niet wordt gedicht, zou ook de overheid 1,5 miljard euro uit de algemene middelen moeten bijdragen.

Volgens een woordvoerster komen de AOW-uitkeringen niet in gevaar. Wel is het tekort belangrijk voor de zogeheten norm voor de Economische en Monetaire Unie, waaraan lidstaten van de Europese Unie moeten voldoen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.