+ Meer informatie

Leerkrachten mogen in schoolbestuur

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Tweede kamer heeft donderdagavond een initiatief wetsontwerp van de PvdA-Kamerleden Van Kemenade, Stoffelén en Van Ooüen, om leerkrachten in het kleuter-, lager- en voortgezet onderwijs toe te staan om zitting te nemea in bet schoolbestuur, aangenomen.

Alleen SGP en GPV stemden tegen. Wijzigingsvoorstellen van CDA en VVD om scholen niet verplicht te stellen in hun statuten de bepaling op te nemen dat zij leerkrachten het schoolbestuur moeten opnemen werden door de kamer aangenomen. De PvdA, D'66, de PSP, de CPN en de PPR stemden tegen deze wijzigingsvoorstellen.

Het voorstel houdt in dat bij bijzondere (confessionele) scholen leerkrachten in het schoolbestuur kunnen zitten en dat de mogelijkheid wordt geboden aan leerkrachten van openbare scholen om lid te worden van de gemeenteraad, die het bestuur vormt van openbare scholen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.