+ Meer informatie

Toekomst terrein KNRM Katwijk nog onduidelijk

1 minuut leestijd

KATWIJK - Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met het terrein van de voormalige KNRM-schuur aan de Rijnmond in Katwijk. Dat bleek gisteravond tijdens de commissievergadering ruimte en recreatie.

Uit een prijsvraag die de gemeente Katwijk uitschreef kwamen twee jaar geleden vier plannen bovendrijven. Het college van Katwijk heeft onlangs gekozen voor het plan Brittenburcht. Dat voorziet in de bouw van vier ronde woontorens van acht verdiepingen op de plek.

De commissie had moeite met de keuze van het college. Ze is van mening dat het plan van Architecten Partners uit Amsterdam "te massaal" is voor de locatie.

M. van Rooijen (PCK) wilde zelfs dat de gemeente een andere architect in de arm neemt. Andere partijen drongen erop aan het besluit niet overhaast te nemen.

Wethouder A. van der Plas liet blijken teleurgesteld te zijn. "Dit is vluchtgedrag. De vorige raad heeft het Brittenburcht-plan omarmd en nu gaan we dat besluit opeens terugdraaien."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.