+ Meer informatie

Kardinaal Wyszynski begraven

1 minuut leestijd

WARSCHAU — Naar schatting 300.000 Polen hebben zich zondag op het Overwinningsplein in Warschau verzameld om de laatste eer te bewijzen aan kardinaal Stefan Wyszynski. Het was de grootste religieuze bijeenkomst in Polen sinds de Poolse paus Johannes Paulus in de hoofdstad twee jaar geleden een mis opdroeg.

„Heel Polen is uitgelopen voor de teraardebestelling", zo meldde het persbureau PAP. De plechtige uitvaartmis werd door de Poolse televisie uitgezonden.

De uitvaartplechtigheid begon in de 17de-eeuwse Seminarie-kerk, waar onder meer president Henryk Jablonski, een aantal vooraanstaande politici en een delegatie van de vakbeweging, onder wie Lech Walesa, de laatste eer aan de kardinaal bewezen.

Van de zijde van het Vaticaan werd de uitvaart in Warschau bijgewoond door de secretaris van staat (minister van buitenlandse zaken) kardinaal Agostino Casaroli.

Van de Poolse regering waren naast president Jablonski in de uitvaartstoet vertegenwoordigd de vice-premier Jerry Ozdowski, de eerste Rooms-katholiek die in Polen een vooraanstaande regeringspost kreeg te bekleden, en Mieczyslaw Rakowski, een liberaal en uitgever van het weekblad Polityka. Door het politbureau was Kazimierz Barcikowski afgevaardigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.