+ Meer informatie

Lentekriebels

3 minuten leestijd

Waar kun je de lentekriebels beter kwijt dan op Keukenhof? Niet alleen de kleuren en geuren van alle tulpen, narcissen en hyacinten zijn te bewonderen, maar ook een nieuw lenteprogramma vol activiteiten. Op het 32 hectare grote park zal volgend voorjaar voor de 25e keer de lelieparade plaatsvinden. In 2003 is Keukenhof geopend van 21 maart tot en met 18 mei. In 2004 is Keukenhof geopend van 25 maart tot en met 20 mei. Meer informatie: www.keukenhof.com.

Zaaien

Uitgeverij Terra brengt het boek "Van zaad tot plant" op de markt. Het document bevat gedetailleerde informatie over meer dan 500 soorten planten, bomen, heesters en grassen. Uitgebreid behandelt schrijver Jekka McVivar hoe ze gezaaid, vermeerderd en geoogst kunnen worden. Het boek is overzichtelijk per soort of groep planten in gedeeld. Kleurenfoto's maken het af. Een gids voor ieder die planten wil opkweken uit zaad.

Van zaad tot plant; Jekka McVivar; uitgeverij Terra, Warnsveld; 2002; ISBN 9058970639; 256 blz.; 29,95.

Tuinarchitect

Wie deze winter plannen maakt voor zijn eigen tuin, kan inspiratie opdoen in de tentoonstelling "Componeren in groen" die vanaf volgende week zaterdag tot en met 18 januari 2003 in het Teylers Museum in Haarlem te zien is. De tentoonstelling geeft door middel van ontwerpen, foto's, impressies en herbaria een beeld van de tuinen van de Nederlandse tuinarchitect Leonard Springer, die een van de belangrijkste mensen in zijn vakgebied is geweest. Meer informatie: www.teylersmuseum.nl.

Vuurkorf

Een vuurkorf of -schaal geeft naast warmte (soms) ook rook, stank en rommel. Een gelvuurtje daarentegen geeft geen troep, maar helaas ook nauwelijks warmte. De terrashaard van DRU geeft zonder storende vervuiling wel de sfeer en de warme gloed van een knappend houtvuur. De "Terazzo" brandt op propaan- of butaangas. De gasfles is onzichtbaar weggewerkt in de voet van de buitenkachel. Het vlammenspel is regelbaar met een knop. Bovendien is de lak weerbestendig. Het apparaat staat op wieltjes en is voorzien van een greep, zodat het makkelijk kan worden verplaatst. De DRU Terazzo kost 905 euro. Voor meer informatie: 026-3195319.

Tuinontwerp

In De Tuinen van Appeltern is vandaag en volgende week informatie te krijgen over het maken van een eigen tuinontwerp. Dat lijkt vaak vooraf niet zo moeilijk, maar eenmaal ermee bezig, zijn er allerlei valkuilen. De Tuinen van Appeltern geven tips en informatie over trends, stijlen, gekozen vormen en natuurlijk het kostenplaatje. Aan de Informatie- en Praktijkdagen zijn geen extra kosten verbonden. De normale entree bedraagt voor volwassenen 8 euro en voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar 4 euro. Meer informatie: www.appeltern.nl of 0487-541732.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.