+ Meer informatie

Provincie Utrecht moet bezuinigen

, Begrotingstekort zeker 2,5 miljoen

1 minuut leestijd

S UTRECHT - De provincie Utrecht moet de broekriem aanhalen om de gevolgen van de tussenbalans op te vangen. Dat is gisteren bekendgemaakt. Voor Utrecht valt in ieder geval een begrotingstekort van 2,5 miljoen gulden te verwachten. Omdat Gedeputeerde Staten daarnaast een half miljoen beschikbaar willen hebben voor de zogenaamde "oud-voor-nieuw"operatie, stelt het college tal van bezuinigingsmaatregelen voor.

De bezuinigingsmaatregelen die nu worden voorgesteld, gaan ten koste van het aantal banen. Op een totaal van circa 1000 formatieplaatsen bij de provincie wordt concreet voorgesteld nu ruim tien plaatsen in te leveren. . Overigens betekent dat geen gedwon• gen ontslag voor de betrokken amb, tenaren. GS zeggen te hechten aan ? de criteria uit het beleidsprogramma, , waarin onder andere het voorkomen • van onvrijwillig ontslag van provinci" aal personeel is geformuleerd. Voor de desbetreffende medewerkers zal „in goed overleg en volgens de bestaande spelregels" ander werk binnen de provincie gevonden moeten worden.

De ombuigingsmaatregelen betreffen vrijwel alle beleidsterreinen. Grote structurele bezuinigingen zijn bij • voorbeeld: verlaging van de storting : in het fonds voor aankoop en het veilig stellen van natuurterreinen met I 200.000 gulden tot 882.800 gulden per jaar; verlaging van het budget onderzoek wegenprojecten voor onderzoeken die uiteindelijk niet tot concrete projecten leiden met 265.000 gulden; vermindering van subsidie met 118.000 gulden tot 210.000 gulden per jaar voor vrijwilligersbeleid; beëindiging in 1993 van de ondersteuning van club- en buurthuiswerk (239.000 gulden); en vermindering, ook in 1993, van de ondersteuning van het jeugd- en jongerenwerk met 218.000 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.