+ Meer informatie

Boekbespreking

1 minuut leestijd

Van Dordt tot Dordt 1618-1968.

Uitgave van Bolland Vlaardingen, thans Uitgeverij Ton Bolland v/h H. A. van Bottenburg N.V., Prinsengracht 493, Amsterdam.

Dit boekje van bijna 100 biz. is geheel gewijd aan de betekenis van de Dordtse Synode 1618/19 en een sterke verdediging van de leerregels, die toen werden vastgesteld. Het bevat een preek van Ds. A. 1. Krijtenburg over Jesaja 12: De HEERE, de Heilsbron van Zijn volk, bijdragen van Prof. Dr. L. Doekes over de konfessie van Dordrecht en Prof. J. Kamphuis over de kontinuiteit van Dordrecht en een historische schets van Drs. D. Deddens.

In deze tijd van verdraagzaamheid, waarin velcn niet meer willen weten van een strikte gebondenheid aan de belijdenis, doet het goed te lezen wat in dit werkje staat. Alle remonstrantisme wordt verworpen en de leer van Gods soevereine genade gehandhaafd, zoals Dordt die beleed.

We misten een kort voorwoord om het werkje bij de lezers te introduceren. Dat vinden we wel een gebrek. Overigens is er veel goeds in dit boekje te vinden.

Het kost f 5,90.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.