+ Meer informatie

Plaatsnamenpuz zei

1 minuut leestijd

Maar dachten jullie dat papa het erg vond? Hij heeft de grootste pret. „Die Marieke toch", zegt hij vrolijk, „hoe heeft ze het bedacht. Ik wist niet, dat ze al zo bijdehand was". Meteen tilt hij haar uit de box, en mag ze op papa's schoot zitten. Marieke begrijpt er niets van. Ze is alles al weer vergeten. Maar mama is het nog niet vergeten hoor! Ze zal maar niets meer zeggen, want Marieke zal heus niet meer in de open haard kruipen. Vast niet! Denken jullie ook niet...?

Om een voorbeeld te geven: het plaatsje MADE. Daarvan zie je direkt dat je daarvan EDAM kunt maken. Je ziet dan ook, dat op het kaartje de plaats EDAM met een sterretje staat aangegeven.

Zoek nu alle andere plaatsen op en vorm van de beginletters, in de gegeven volgorde van 1 tot en met 8 een nieuwe plaatsnaam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.