+ Meer informatie

Kamer last extra vergaderingen in

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Tweede kamer zal drie extra vergaderingen houden in de tweede volle week van mei. In verband met het grote aantal onderwerpen dat nog voor de verkiezingen moet worden afgehandeld besloot de Kamer dinsdag, op voorstel van voorzitter Dolman, om af te wijken van de gewoonte dat tijdens de verkiezingscompagne niet wordt vergaderd.

Het bezwaar van de kleine fracties was dat zij sterker gedupeerd worden in hun verkiezingscampagne dan de grote partijen. „Er zijn partijen die grote aantallen manschappen gereed hebben om naar alle hoeken van het land te sturen. Wij moeten maar zien hoe we het klaarspelen met onze spreekbeurten", zo zei de communist Bakker.

Zowel Meuleman als Van der Jagt (GPV) wezen elk compromis op het punt van de abortus met kracht van de hand. „Beschikken over menselijk leven is een grens die wij niet mogen overschrijden en waarvoor wij de deur niet mogen openzetten", aldus Meuleman. Medewerking aan een wetsvoorstel dat een moeder het recht geeft haar ongeboren kind te laten ombrengen kon dan ook naar zijn mening onder geen beding worden verleend. De SGP-senator: „waar de kinderen een erfdeel des Heeren zijn mogen wij ons hieraan niet vergrijpen".

Ook Van der Jagt hield de Kamer en de regering voor dat abortus fundamenteel in strijd is met Gods Woord. „Het Evangelie leert ons dat wij onszelf moeten opofferen om de nood van anderen te lenigen en niet

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.