+ Meer informatie

GS Groningen akkoord met binnendijks Dollardkanaal

1 minuut leestijd

' GRONINGEN — De meerderheid van het college van gedeputeerde staten van Groningen gaat alikoord met een binnendijks DoUard-kanaal. Een minderheid van drie ieden blijft vasthouden aan het oorspronkelijke plan voor een kanaal, dat buitendijks het natuurgebied van de Dollard doorsnijdt.

Blijkt uit een dinsdag openbaar gemaakte voordracht van GS aan de provinciale staten van Groningen Zoals bekend heeft het kabinet-D 9a Uyl zich in principe tegen een concessieverlening voor een buitendijkse aanleg uitgesproken om redenen van milieubescherming en natuurbehoud. Een deel van het Groninger GS-college vindt dit een juiste beslissing. De meerderheid van het college wil de staten adviseren te besluiten tot binnendijkse aanleg op voorwaarde, dat het een scheepvaartkanaal wordt en de rijksoverheid de meerkosten van dit binnendijkse kanaal voor haar rekening neemt. De minderhe.,i . die wil vasthouden aan de uit 1966 daterende toezegging voor een buitendijks kanaal, bestaat uit dria leden van het zeven leden tellende college.

De provinciale staten van Groningen moeten 4 september over deze 'kwestie een uitspraaik doen. Over eeu eventueel beroep bij de Raad van State tegen de regeringsbeslissing OPi geen concessie te verlenen voor de aanleg van een buitendijks kanaal, kan pas gesproken worden dat de offirtële beschikking van het rijk W afgekomen.

Wanneer de staten van Groningen zloh akkoord verklaren met het meerderreidsstandpunt van GS in deze is een dergelijke beschikking niet meer noodzakelijk, omdat dan concessie wordt gevraagd voor de aanleg van een binnendijks kanaal. Uitspraak" 29 augustus.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.