+ Meer informatie

Parijs maakt rel over graanexport

1 minuut leestijd

PARIJS — Frankrijk noemt het besluit van de Europese Gemeenschap om de verkoop van 600.000 ton graan aan de Sovjet-Unie te blokkeren „onbegrijpelijk" en „ontoelaatbaar", zo deelde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag mee.

De woordvoerder zei dat de Franse regering alles in het werk zal stellen om de Europese Commissie in Brussel ervan te overtuigen het besluit ongedaan te maken.

Hij noemde het besluit, dat donderdag in Straatsburg werd genomen in een commissie-vergadering, in strijd met een eerder besluit van de Raad van Ministers van vorig jaar. In reactie op het Amerikaanse graanembargo naar aanleiding van de Russische inval in Afghanistan, verklaarde de Raad toen dat de „traditionele graanhandel van de gemeenschap met de Sovjet-Unie geen doorgang kon vinden".

De woordvoerder voegde daar aan toe, dat nu landen als Canada en Australië graan blijven uitvoeren naar de Sovjet-Unië, Frankrijk, de enige graanexporteur van de Europese Gemeenschap, geen reden ziet om achter te blijven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.