+ Meer informatie

Onverwacht

1 minuut leestijd

SEOEL — Het huisarrest van de voormalige Zuidkoreaanse oppositieleider Kim Young-Sam is vrijdag, na een jaar, opgeheven, zo hebben medewerkers van Young-Sam meegedeeld. De zes rechercheurs die de woning van de oppositieleider in Seoel bewaakten zijn verdwenen. Een reden voor het opheffen van het huisarrest is niet gegeven.

Ook de vrouw van de politieke dissident Kim Dae-Jung heeft haar bewegingsvrijheid teruggekregen. De politie vertelde mevrouw Kim donderdagavond dat ze weer vrij kan gaan en staan waar ze wil. Tot nu toe mocht zij alleen onder begeleiding naar huis en uit en haar bezoeken in de gevangenis, die levenslang heeft gekregen op beschuldiging van opruiing.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.