+ Meer informatie

Sovjets willen graan misschien niet kopen

?mSo-s" verantw^ord^^^ToorTe >. Voonaden ül tu uudere landen besteld"

2 minuten leestijd

WASHINGTON — In Washington heeft Reagans adviseur Edwin Meese donderdag op een bijeenkomst van de American Society of New Editors gezegd dat er nog geen definitief besluit over de oplieffing van het embargo is genomen. In diverse kranten waren berichten verschenen dat de opheffing vandaag zou worden bekendgemaakt. Meese zei echter niet met zoveel woorden dat er geen bekendmaking zou komen.

5od van drie mensen en een schade die I de miljoenen loopt. In Texas stierf een jongeman toen zijn Jto in een storm slipte en een andere lan vond de dood toen zijn vliegtuig serstortte. In Missouri overleden eenenjarig meisje en een bankemployé len de gebouwen waarin zij zich hemden door een tornado waren ingeort. Een bejaarde man stierf aan een artaanval toen een tornado zijn huis srwoestte.

Eerder op de dag hadden ambtenaren in Washington voorspeld, dat president •'^^ Reagan zijn besluit l^ter op de dag zou „emen en vermoedelijk vrijdag zoü bekendmaken. Het zou om een opheffing van het embargo in fasen gaan. Reagan zou de Sovjet-Unie voor het 30 september aflopende vijfde en laatste jaar van de geldende graanovereenkomst met Moskou twee miljoen ton tarwe willen aanbieden.

De Verenigde Staten hebben volgens de zegslieden in Washington niet met Moskou gesproken over de opheffing van het embargo. Ook weet men in Washington niet of en zo ja hoeveel graan de Sovjet-Unie zal willen kopen als het embargo opgeheven is. Het wordt zelfs niet uitgesloten geacht dat Moskou de twee miljoen ton die Reagan wil aanbieden niet eens wil hebben.

Van de ambtenaren van het Amerikaanse ministerie van landbouw is vernomen dat de Sovjet-Unie de 35 miljoen ton g^aan d7è zij'dit ja^r moet "import'^*

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.