+ Meer informatie

Discotheek in Landsmeer gaat voorlopig dicht

1 minuut leestijd

LANDSMEER (ANP) - Anders dan door het gemeentebestuur was aangekondigd, heeft burgemeester H. Waltmans van Landsmeer gisteravond tijdens de vergadering van de gemeenteraad geen nadere maatregelen aangekondigd tegen de discotheek Robinson in zijn gemeente.

Rond de discotheek ontstond in de nacht van zaterdag op zondag een dreigende situatie toen enkele tientallen Amsterdamse kleurlingen bij het verlaten van Robinson werden bedreigd en racistisch uitgescholden door tientallen jongeren uit Landsmeer en omgeving, onder wie een aantal skinheads.

De burgemeester benadrukte dat de sluiting van Robinson op zaterdagavonden tot 1 oktober een ordemaatregel is en geen strafelement bevat. De maatregel beoogt zowel schade te voorkomen, de nachtrust voor inwoners van Landsmeer te waarborgen, de openbare veiligheid te bevorderen, als „een ernstig, zelfs gewapend treffen tussen blanke en gekleurde bezoekers te voorkomen".

De burgemeester wil de periode tot 1 oktober gebruiken om overleg te voeren. Uitgangspunt daarbij is dat hij enerzijds de discotheek in zijn gemeente wil laten voortbestaan, maar anderzijds de openbare veiligheid gewaarborgd wil hebben. De gemeenteraad van Landsmeer ging zonder stemming akkoord met de maatregel. een wandelaar gevonden op een bedrijfsterrein aan de Cruquiusweg. Zij werd al sinds april dit jaar vermist. In februari had zij de verhouding met D. verbroken, waarna de man was gaan zwerven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.