+ Meer informatie

Geen Sovjet basis in India toegestaan

1 minuut leestijd

DJAKARTA — De Indiase minister van buitenlandse zaken Swaran Sii^ heeft donderdag in Djakarta verklaard dat India nooit zal instemmen met de bouw van een Russische vlootbasis op de Nicobar eilanden, wdke li^en in de baai van Bengalen ten noorden van het Indonesische eiland Sumatra.

Op de persconferentie voor zijnvertrek oit Indonesië naar Hong Kong en Singapore verklaarde Singh dat Indië nooit de Sowjet Unie of enig ander land een vlootbasis op de Nicobar eilanden zou verschaffen. Singh en zijn Indonesische ambtsgenott, Adam Malik, hebben twee dagen besprekingen gevoerd over bilaterale en internationale vraagstukken-.

Op vragen over het Indische standpunt ten opzichte van het Archipel beginsel en over het Indische aanbod over Indonesië hulp aan te bieden op het gebied van de kerntechnologie wilde Singh niet ingaan. Het door Indonesië aangehangen-archipel beginsel houdt in dat een eilandenrijk souvereiniteit bezit over heel het gebied tussen zijn eilanden. Volgens welingelichte zegslieden is India geen voorstander van het Archipel-beginsel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.