+ Meer informatie

Opstand in Bangladesj bedwongen

1 minuut leestijd

DACCA — De opstand van militairen die zaterdag de president van Bangladesj, Ziaur Rahman, hebben vermoord is neergeslagen. Dit heeft de regering maandag gezegd. De zuidoostelijke havenstad Chittagong is weer in handen van regeringsgetrouwe troepen en een regeringsfunctionaris heeft melding gemaakt van de arrestatie van de leider van de opstandige militairen, generaal Manzur Ahmed Khan. Hij baseerde zich daarbij op onbevestigde berichten.

Radio Chittagong, die sinds zaterdag in handen van de opstandelingen was stond maandag weer onder controle van de regering. De verbindingen met Bangladesj waren maandag weer hersteld. Deze werden zaterdagmiddag, even na het bekendworden van de moord op president Zia, verbroken.

De regering, onder leiding van waarnemend president Abdus Sattar, gaf de rebellen tot 02.00 uur (Nederlandse tijd) de tijd zich over te geven. Kond die tijd trokken regeringsgetrouwe eenheden Chittagong binnen, waar sinds zaterdag ongeveer 50 mensen waren omgekomen in gevechten tussen de opstandelingen en regeringsgetrouwen.

Zie verder pag. 5: „Chittagong weer in regeringshanden" en „President gold als welwillend dictator"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.