+ Meer informatie

Westduitsland

1 minuut leestijd

In de eer-ste acht niaandéh vah^ jaar wefderrnaar'West^üitsland'bijna 1249 min stuks eieren uitgevoerd tegenover 1098 miljoen stuks in de overeenkomstige periode van 1975. Deze toename werd mogelijk doordat de produktie in de bondsrepubliek zelf vergeleken bij vorig jaar iets is teruggelopen. De eieruitvoer naar Frankrijk en België was in augustus opmerkelijk. De Oostenrijkse markt wordt voor Nederland steeds minder van betekenis en uitvoer naar Engeland is bijna niet mogelijk. Wel hebben de Arabieren regelmatig offerte-aanvragen gedaan maar die hebben in augustus nog niet geresulteerd in contracten van enige betekenis voor de vaderlandse eier-export. De Arabieren hebben inmiddels wel eieren gekocht in Oost Europa (Bulgarije, Roemenië, Polen) en Spanje. In het Midden-Oosten is inmiddels wel een groot eier-contract afgesloten met Iran. De uitvoer van Ingewikkeld broed-eleren naar West-Duitsland nam in de eerste acht maanden van 1976 met bijna 40 procent toe tot 86,1 min stuks.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.