+ Meer informatie

VN handhaven „antisemitische" postzegel

1 minuut leestijd

NEW YORK - De Verenigde Naties handhaven een omstreden „antisemitische" postzegel. Joden in Frankrijk hadden gevraagd de uitgifte eind deze week in te trekken.

Volgens Jean Kahn, leider van de 700.000 personen tellende joodse gemeenschap in Frankrijk, zit er „een antisemitisch luchtje" aan de postzegel. in het kader van een serie gericht op de voorkoming van criminaliteit. Op de zegel staan bebaarde mannen met kromme neuzen afgebeeld die zijn gehuld in zwarte jassen. Zij dragen hoge hoeden en zware tassen.

Volgens een woordvoerder van de VN kan de uitgifte van de zegel niet meer worden verhinderd omdat hij al is gedistribueerd. „Het zou bovendien de waarde enorm doen stijgen. Dat kunnen we niet doen", aldus Fran5ois Giuliani.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.