+ Meer informatie

Si^^S^Bl

2 minuten leestijd

yWWWyW 4Hj^4'!>!i*-J|iiil'ti

De Europazegels van Ierland met hetzelfde thema dragen symbolische voorstellingen, namelijk van een oude legende van ,,de haan en de top", terwijl de zegel van 19 P. een zinnebeeld is van de tekst uit de Openbaringen van de engel, die de laatste bazuin blaast, waarna de mensen in de ,,weegschaal Gods" worden gewogen voor het oordeel.

Na de herdenkingszegel van Golda Meir, de bekende premier van Israël in vroeger jaren, gaf de Israëlische PTT in februari ook nog een serie van drie zegels uit met schilderijen van landschappen rondom Jeruzalem. Vorige maand verschenen twee energiezegels om de bevolking de noodzakelijke energiebesparing onder de aandacht te brengen, alsmede drie zegels ter herdenking van oude Zionisten, o.m. van Abba Hillel Silver, die een belangrijk figuur was in de Amerikaanse Zionistenorganisatie.

Gisteren was de eerste verkoopdag van briefkaarten met twee bijzondere zegels in San Marino ter herdenking van de tweehonderdste geboortedag van de geleerde Borghesi en een luchtpostbrief met als motief de grote bloemententoonstelling in Genua. De internationale postzegelexpositie in Wenen wordt volgende maand aangeprezen met twee zegels met afbeeldingen van het Karelplein nu en in 1817; op dezelfde dag komt dan een zegel voor gehandicapten uit.

In Transkei verscheen op 15 april een serie van vier zegels met tekeningen van planten, waarvan de bladeren worden gebruikt voor de fabricage van geneesmiddelen. De waarden zijn 5, 15, 20 en 25 C; formaat 23,9x40,5 mm.

Een ander Zuidafrikaans „thuisland" — Venda — wijdde op een serie van vier zegels aandacht aan de mooie meren en watervallen in het land. De foto's zijn van de Nwanedidam in het wildpark van dezelfde naam, van de Mohovhohovho- en Phiphidiwatervallen en van het Fundudzimeer. Dit laatste is het enige natuurlijke meer ten zuiden van de evenaar, dat eeuwen geleden tengevolge van een grote aardbeving zou zijn ontstaan. Venda laat in september en november nog twee bijzondere series uitkomen. VDR VitHfiA «17

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.