+ Meer informatie

Kruidenboek

2 minuten leestijd

deze ook nu nog planten. Dit kan in het najaar, maar ook heel goed in het voorjaar. Door speciale bewaarmethodes kan men de bollen iedere tijd van het jaar planten. De lelie is altijd een bloem geweest die de mensen aanspreekt door haar verschijning en mooie kleuren. Daar de bollen winterhard zijn en ieder jaar weer terugkomen is- de aanschaf eenmalig en het geld dubbel en dwars waard. Hét assortiment is zeer groot, zowel in kleuren als in bloeitijd en bloeirijkdom. „Het grote kruidenboek" door prof. dr. R,E. Schultes; Uitgeverij Zomer & Keuning, Ede; 208 blz.; prijs ƒ 37,50. Zeer informatieve uitgave over herkenning, herkomst, oogst, bereiding, gebruik en werking van honderden geneeskrachtige kruiden. Het boek is bijzonder logisch van opzet, waardoor zowel de kruiden makkelijk te vinden zijn, maar waardoor tevens snel is op te zoeken welke kruiden bij welke aandoening verlichting kunnen geven. Het is bovendien een prachtige plantengids met van elk kruid een duidelijke afbeelding. De waarschuwing waar het boek mee begint is terecht: „Dit boek heeft niet de bedoeling voor te schrijven en evenmin kwalen te genezen. Ook is het niet bestemd voor het vervangen van de diensten van een arts; het is eerder te beschouwen als een naslagwerk voor medicinale planten. Met nadruk wordt verklaard dat het gebruik van enige informatie uit dit boek om zichzelf te behandelen zonder medisch consult gevaarlijk kan zijn." Juist door deze waarschuwing onderscheidt het boek zich van andere werkjes op dit gebied, die soms wel de pretentie hebben de dokter voor een deel te kunnen vervangen. ^vSS'

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.