Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Kip gaat er nu in ons land in als koek

Bekijk het origineel

Bladerweergave niet beschikbaar
+ Meer informatie

Kip gaat er nu in ons land in als koek

1 minuut leestijd Arcering uitzetten

ZEIST — De kip is in opmars. In 1977 at de gemiddelde Nederlander per jaar amper zeven kilo kip (hanen, kuikens incluis) en vurig jaar was dat bijna acht kilo de man, zo blijkt uit cijfers van het Produktschap voor Pluimvee en Eieren. Met name de kuikens gingen er in als koek. We aten in totaal 101 miljoen kilo braadkuikens in 1978, tegen ,,slechts" 89 miljoen kilo het jaar daarvoor. Het totale binnenlandse verbruik aan pluimvee (kip, kalkoen, eend etcetera) bedroeg vorig jaar 114 miljoen kilo, dik tien miljoen kilo meer dan in 1977.

U heeft geen rechten om dit artikel te lezen Premium Artikel

Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.

Inloggen Neem (proef)abonnement

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 maart 1979

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Kip gaat er nu in ons land in als koek

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 maart 1979

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's