+ Meer informatie

Jongen in plas Wierden verdronken

1 minuut leestijd

WIERDEN (ANP) - De 7-jarige Folike Aarens uit Sliedrecht is zaterdag of gisteren verdronken in de recreatiepias Het Lageveld in Wierden. Tijdens de zoekactie naar de jongen raakte gisteren zijn 4-jarige broertje Jan te water.

Een vrouw wist hem er uit te halen. In zorgwekkende toestand werd de jongen opgenomen in het ziekenhuis. De rijkspolitie in Overijssel maakte dit gisteren bekend.

Fokke Aarens raakte zaterdagmiddag zoek, waarna een grootscheepse zoekactie op gang kwam. Hieraan werd deelgenomen door recreanten, politie en duikers van de brandweer. Tegen het vallen van de duisternis staakte men het zoeken.

Gisteren werd de actie op de 6 hectare grote plas hervat. In de loop van de dag vond men het lichaam van de jongen. De toestand van zijn broertje was gisteren zorgwekkend maar stabiel, aldus de politie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.