+ Meer informatie

Protestmars

1 minuut leestijd

LONDEN — In Londen hebben zondag duizenden mensen meegedaan aan een protestbijeenkomst tegen het werkgelegenheidsbeleid van de regering Thatcher. De bijeenkomst vormde eigenlijk het sluitstuk van een mars waaraan 500 werklozen op 1 mei in Noord-Engeland aan waren begonnen op initiatief van het vakverbond TUC. Op Trafalgar Square in het hartje van de Britse hoofdstad wachtten volgens de TUC ruim 100.000 mensen hen op. De politie schatte het aantal demonstranten tussen 40.000 en 50.000.

De leider van de Labourpartij, Michael Foot, sprak van een historische gebeurtenis. Volgens hem is zijn land door de mars achter de waarheid over de gruwelijk hoge werkloosheidcijfers gekomen. Groot-Brittannië telt op het ogenblik ruim 2,5 miljoen werklozen of 10,6 procent van de beroepsbevolking.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.