+ Meer informatie

Goes wil aantal herintredende vrouwen weten

1 minuut leestijd

GOES — In de regio Goes worden duizend vrouwen benaderd om mee te werken aan een onderzoek naar (her)intreding van vrouwen op de arbeidsmarkt. Dit gebeurt in de eerste helft van dit jaar. Hoofddoel van het onderzoek is de vaststelling van de grootte van deze groep vrouwen. Dit moet leiden tot concrete beleidsaanbe velingen voor het werk van het ar beidsbureau en de organisatie Vrouw en Werk Zeeland.

De laatste jaren heeft het arbeidsbureau op verzoek van instellingen en de arbeidsmarkt arbeidsbreau een fors bedrag uitgetrokken om herintreding van vrouwen te bevorderen. Waarschijnlijk is de (verborgen) werkloosheid onder vrouwen in het Goese gewest erg groot. Met concrete cijfers hierover kan een toekomstig beleid op poten worden gezet. Ook het landelijke beleidskader 1990-1994 van arbeidsvoorziening wil een regionale analyse van de doelgroep herintredende vrouwen.

Vrouw en Werk Zeeland vindt het onderzoek eveneens nodig. Haar doel is de kansen van vrouwen op betaald werk te vergroten door voorlichting en het stimuleren van vakopleidingen. Steun is er ook voor vrouwen die een bedrijf willen oprichten.

Het arbeidsbureau Subsidieert het werk van onderzoekster A. van Kom

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.