+ Meer informatie

Politie Haaglanden ontmantelt veel hennepkwekerijen

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De politie Haaglanden heeft in het afgelopen jaar een recordaantal hennepkwekerijen ontmanteld. Vooral het stijgende aantal meldingen vormt daarvoor de verklaring, aldus een woordvoerder van het korps gisteren. Een deel van de meldingen gebeurt anoniem.

In 2004 werden 406 wietplantages ontdekt en ontruimd. Een jaar eerder waren dat er 356. In totaal werden vorig jaar 200.000 hennepplanten in beslaggenomen.

De opsporing van kwekerijen heeft prioriteit omdat ze vaak een bron van overlast en gevaar vormen.

"Het is meer regel dan uitzondering dat de elektriciteit illegaal wordt afgetapt", aldus een woordvoerster.

Henneptelers gebruiken vaak chemicaliën om de hennepplanten sneller te laten groeien. De politie trof het afgelopen jaar regelmatig stoffen aan die gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid.

Om de hennep te kweken, verbouwen telers vaak op illegale wijze hun panden. Ook die verbouwingen vormen volgens de politie een gevaar voor de brandveiligheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.