+ Meer informatie

Aanwinsten voor Rijksmuseum

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft twee kunstwerken verworven. Het gaat om een schilderij van de 17e-eeuwse Hollandse schilder Matthias Stomer en een houten beeldengroep uit de 15e eeuw van Adriaen van Wesel, voorstellende „de ontmoeting van de drie koningen".

Het schilderij, dat een Ecce Homo voorstelt, is geschonken door het Amerikaanse echtpaar Shickman. Het is omstreeks 1630 in Italië geschilderd. De beeldengroep is afkomstig van de Londense veiling Christie. Zij bestaat uit een groot aantal ruiters met voetvolk en is omstreeks 1475 gemaakt voor de St. Jans-Kathedraal in Den Bosch. Het rijksmuseum toont de beide kunstwerken tot in september in de aanwinstenzaal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.