+ Meer informatie

RECENSIE

1 minuut leestijd

A. Baars, Spiegelverhalen. Pastorale lessen uit gelijkenissen van de goede Herder, Uitg. Groen, Heerenveen 2013, 160 blz., € 9,95.

Prof. Baars schreef als uitwerking van het Studium Generale aan de Hogeschool ‘De Driestar’ te Gouda dit waardevolle boekje. Voor mijn gevoel heeft een uitgave als deze iets van delen in de ‘oogst’ van een schrijver die zowel op het gebied van de klassieke talen, het pastoraat in de gemeente als het beoefenen van wetenschappelijke theologie heeft bewogen. Aan de hand van drie van de bekendste gelijkenissen van de Heere Jezus worden pastorale lessen uit Diens onderwijs getrokken. Ook voor de meest ‘doorgewinterde’ Bijbellezer valt zo nieuw licht op de ‘spiegelverhalen’ van de zaaier, de verloren zoon en de barmhartige Samaritaan. Echt een boek om op een avond mee in een hoekje weg te duiken en al mediterend tot je te nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.