+ Meer informatie

Wathelet (PSC) kabinetsformateur

MELCHIOR WATHELET

1 minuut leestijd

BRUSSEL (ANP) - Koning Boudewijn heeft gisteren de Franstalige christen-democraat Melchlor Wathelet tot formateur benoemd.

Foto EPA

Wathelets aanstelling hing in de lucht nadat twee Vlaamse liberalen als informateur (Frans Grootjans) en formateur (Verhofstadt) aan het werk zijn geweest. Maar verrassend is wel dat hij meteen formateur is geworden. In Brussel werd aangenomen dat hij tot informateur zou worden benoemd.

Wathelet wil „in alle discretie" aan zijn formatie-opdracht werken. Meer dan een lijstje met zijn gesprekspartners moeten de journalisten nog niet van hem verwachten, zo verklaarden medewerkers van de formateur gistermiddag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.