+ Meer informatie

Haig verwerpt Russisch voorstel

Geen gesprek over Libanon

1 minuut leestijd

WASHINGTON — De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Alexander Haig, heeft vrijdag het voorstel van de SowjetUnie om een conferentie over de Libanese crisis te beleggen, verworpen.

Washington ziet niets in zo'n conferentie, aldus Haig, die eraan toevoegde dat de Amerikanen wel zijn geïnteresseerd in een internationale conferentie over de Sowjet-aanwezigheid in Afghanistan. „Dat is het eerst aan de orde", zo zei de Amerikaanse minister.

Het voorstel tot een conferentie over de Libanese crisis werd vrijdag gedaan door de Russische president Leonid Brezjnjev in een toespraak ter gelegenheid van de 60e verjaardag van Socialistische Sowjet-republiek Georgië.

Haig verklaarde voorts dat de situatie in Libanon zeer moeilijk blijft en dat de tijd voor het zoeken naar een vreedzame oplossing van de raketcrisis beperkt is. Hij onderstreepte dat de Verenigde Staten „een terugkeer naar de status quo ante" (de bestaande toestand) in Libanon willen, maar hij weigerde te zeggen wat hij daarmee bedoelde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.