+ Meer informatie

Europese staten sluiten zich aan bij kernakkoord

1 minuut leestijd

NEW YORK — Zes Europese landen zullen zich binnenkort aansluiten bij de groep van atoommachten die onlangs een akkoord sloten over de controle op de export van kernbrandstof en -materiaal. Dit meldt de ,,New York Times". Het blad citeert voor zijn bericht diplomatieke bronnen in Oost- en West-Europa. Volgens de „New York Times" gaat het om Nederland, België, Italië, de DDR, Polen en Zweden. Deze zes landen zouden kunnen worden uitgenodigd voor een nieuwe conferentie die in juni in Londen plaats heeft. De eerste ondertekenaars van het akkoord, dat in januari in Londen werd getekend, zijn Amerika, Frankrijk, Groot-Brittannië, West-Duitsland, Canada, Japan en Rusland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.