+ Meer informatie

Geen steun FNV-actie chauffeurs

1 minuut leestijd

UTRECHT — De vervoersbonden FNV zullen geen steun geven aan de actie „Ben je betoeterd", die vrachtwagenchauffeurs vandaag in ons land willen voeren als protest tegen de voorgenomen accijnsverhoging op dieselolie met vijf cent per liter.

De commissie van overleg voor het goederenvervoer heeft de chauffeurs gevraagd vandaag elk heel uur een minuut te claxonneren.

Volgens een woordvoerder van de vervoersbonden FNV laten de werkgevers met die actie de werknemers de kastanjes uit het vuur halen. Maar ook zijn de bonden kwaad over de uitlating van de werkgevers dat er'hardere acties zullen volgen, wanneer het parlement akkoord gaat met de accijnsverhoging. Voor dergelijke acties willen de bonden niet medeverantwoordelijk zijn, aldus de woordvoerder.

De bonden gaan niet zo ver dat zij hun leden zullen afraden om aan de actie mee te doen, maar dan moeten die vooraf de garantie hebben dat de werkgevers voor de eventuele gevolgen opdraaien. Ondanks het afwijzen van de actie hebben de bonden volgens de woordvoerder echter wel begrip voor het verzet van, de werkgevers tegen de voorgenomen accijnsverhoging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.