+ Meer informatie

Apeboom

2 minuten leestijd

Wij hebben in onze tuin een zogenaamde "apeboom" of Araucaria. De onderste takken worden bruin. Wij hebben gezien dat bij iedere oksel wat kleverig vocht te voorschijn komt. Kan dat de oorzaak zijn f Dit voorjaar hebben we gespoten tegen bladluis. Vorig jaar zaten er honderden lieveheersbeestjes op de takken. Men vertelde ons dat er dan bladluis op zou zitten. Kunt u ons raadgevend We willen de boom graag behouden. Het is een echte blikvanger in onze tuin. Antwoord: De Araucaria, ook wel apeboom, maar veel fraaier slangeden ge-. noemd, is zeer kwetsbaar. Het kleverige vocht is een normale harsafscheiding en over bladluis hoeft u zich evenmin In een tinnen fruitschaal is in de loop van de tijd een vuile aanslag ontstaan op de bodem. Op welke manier kunnen wij die verwijderen? Antwoord: Als die fruitschaal altijd in de zitkamer staat, kan het geen tinpest zijn, want goed tin wordt pas door dat bederf aangetast als het verwaarloosd werd en bij voorbeeld te koud in een schuur heeft gestaan. Op oud tin vormt zich echter door de jaren heen een verZo gauw mijn putters in de volière eitjeshebben uitgebroed, liggen de jongen stukgepikt op de grond. Dit had ik vorig jaar met vier stelletjes en 50 eitjes. Daar heb ik drie jongen van overgehouden. Elk paar zit afzonderlijk en ik heb de mannen er ook al bij weggehaald als het vrouwtje zat te broeden, maar dat had ook geen resultaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.