+ Meer informatie

Bloemencorso rijdt voor zevende maal vanaf Haarlem naar strand Noordwijk

In Noordwijk extra tulpen, narcissen en hyacinten aangeplant

2 minuten leestijd

NOORDWIJK — Op zaterdag, 25 april, rijdt het bloemencorso uit de bollenstreek voor de zevende achtereenvolgende maal van Haarlem naar Noordwijk. Met het oog op de komst van het corso heeft de gemeente Noordwijk de bloemen dit jaar extra buiten gezet. Zo plantte de plantsoenendienst boven het normale kwantum bloembollen, in de parken en perken nog eens 26.000 tulpen, 2500 narcissen, 6000 hyacinten en 30.000 kleine bolgewassen extra.

Ook vele particuliere tuinen zijn ingericht tot „keukenhofjes". Verder kan men genieten van de bloeiende bollenvelden in het open gebied tussen Binnen en Zee en van de bloemenpracht op de uitgestrekte landerijen in de grensgebieden met Katwijk en Noordwijkerhout, alsmede in het Langeveld.

Het Noordwij kse Bloemencomité organiseert het leggen van circa honderd bloemenmozaïeken en het aanbrengen van gevelen straatversieringen.

Zee-tafereel

In het streekcorso zal de praalwagen „Pink Pearl" meerijden, welke geheel door Noordwijkse instanties en organisaties is gefinancierd. De wagen beeldt een typisch zee-tafereel uit, gecompleteerd met een drietal charmante figuranten uit de badplaats. Leerlingen van de Christelijke Mavo verrichten het bloemsteekwerk aan de wagen.

Aan de tocht van het bloemencorso door Noordwijk zullen zes muziekkorpsen deelnemen. Tijdens de rondgang zullen de Noordwijkse muzikanten het onlangs geïntroduceerde volkslied van de badplaats laten horen.

De route die het corso in Noordwijk volgt is bijna vier kilometer lang en duurt ongeveer anderhalf uur. Men start om 17.15 uur van de Schiestraat. De Noordwijkse politie heeft ten behoeve van mindervaliden, chronisch zieken en bejaarden een regeling getroffen, opdat deze mensen op een gereserveerde plaats langs de route vanuit de auto of autobus het corso kimnen bekijken. Doorlaatbewijzen kan men, met opgave van tijd en standplaats, aanvra op het politiebur Oude Zeeweg 10, 01719-11100.

Ringsteh

In afwachting var komst van het b mencorso wordt za dag van 13 tot 16.30 op de koningin Wil mina Boulevard ringrijderij met spannen en versie sjezen gehouden.

Men rekent op 1 overweldigende langstelHng. De loé mogelijkheden in badplaats en ook in naaste omgeving : uitgeput, deelt de \ mede.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.