+ Meer informatie

Door J. van Klinken

1 minuut leestijd

Bij de gaspomp tankt een Belg LPG. „Stil zeker?" informeert hij bij de pompbediende. Die knikt maar eens. Het grote plein telt vijf pompen, maar alleen die van het gas is in gebruik. Als de Belg weg is, wordt het stil. Het voorbijrijdende verkeer mijdt het pompstation alsof er een besmettelijke ziekte is uitgebroken.

„Geef de mensen eens ongelijk", zegt pompbediende M. Fuchten. Hij werkt bij een pompstation in het Brabantse Goirle, op een afstand van nog geen kilometer van de grens met België. Was het voor veel Nederlanders in deze grensstreek altijd al aantrekkelijk om bij de zuiderburen te tanken, sinds afgelopen zaterdag is het bijna vanzelfsprekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.