+ Meer informatie

LOS: Slachtoffers verkeer begeleiden

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) De Landelijke Organisatie Slachtofferhulp (LOS) ziet voor zichzelf in de toekomst een rol als gids weggelegd bij de hulpverlening aan verkeersslachtoffers.

De ruim zestig LOS-bureaus denken voor 6 miljoen gulden coördinatie te kunnen bieden in de wirwar van regelingen, organisaties en procedures waarmee een slachtoffer dikwijls te maken krijgt.

Minister Maij-Weggen van verkeer en waterstaat nam gisteren in Den Haag een notitie van LOS en ANWB in ontvangst waarin de hulpverlening is geïnventariseerd en aanbevelingen worden gedaan. De twee organisaties maakten hun rapport op verzoek van de minister.

De LOS ziet als een van de belangrijkste aanbevelingen een grondige verbetering van de psycho-sociale opvang van verkeersslachtoffers. De medische opvang is meestal goed. maar hulp bij de verwerking van het ongeval als traumatische ervaring laat sterk te wensen over.

De minister (..Ik was zelf twee keer betrokken bij een zwaar ongeval") noemde het voorstel van één centraal loket waar het slachtoffer om hulp en informatie kan aankloppen een goed idee. Ze denkt, nog voor het einde van dit jaar te kunnen reageren en met het idee naar het parlement te kunnen stappen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.