+ Meer informatie

Verdachte van moord vrijgesproken

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) Het Gerechtshof In Amsterdam heeft de 32jarige, van moord verdachte W. van D. uit Utrecht, wegens onvoldoende bewijs vrijgesproken.

De man werd ervan beschuldigd op 15 april vorig jaar de 35-jarige Rules de Drie met zeven pistoolschoten om het leven te hebben gebracht. De Utrechtse rechtbank veroordeelde Van D. tot vijftien jaar cel.

Twee weken geleden achtte procureur-generaal mr. R. A. M. Behling die straf te laag en eiste achttien jaar. De 27-jarige J. B. uit Amsterdam, volgens het Openbaar Ministerie rechtstreeks betrokken bij de liquidatie, hoorde twaalf jaar tegen zich eisen. Het Hof sprak de man in navolging van de rechtbank vrij. Tegen Van D.'s vriendin, de 28-jarige B. van B., werd twee jaar cel geƫist. Ook zij werd in eerste aanleg vrijgesproken, met welk vonnis het Hof zich verenigde. De vrouw zou volgens de beschuldigingen de hoofdverdachte tegen De Drie hebben opgehitst omdat hij haar had beledigd. Bovendien zou zij de woning van het slachtoffer hebben aangewezen.

De Drie, bij leven portier van cultureel jongerencentrum De Vrije Vloer, werd in de vroege ochtend voor de deur van zijn huis aan de Utrechtse Linnaeusstraat doodgeschoten. Van de daders ontbrak aanvankelijk ieder spoor. Twee weken na het misdrijf werden de thans vrijgesproken verdachten aangehouden. Het drietal gaf toe recentelijk ruzie met het slachtoffer te hebben gehad, maar ontkende elke betrokkenheid bij de moord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.