+ Meer informatie

Monteur in Oeganda gevaarlijk beroep

1 minuut leestijd

NAIROBI — Naar eerst nu is bekendgeworden zijn donderdag in Kampala verscheidene technici gefusileerd omdat zij schuldig waren bevonden aan sabotage.

De gefusileerden waren als technici in dienst van de Oegandese telefoon-» en elektriciteitsmaatschappij. Zij werden in januari gearresteerd nadat de stroomvoorziening en telefoonverbindingen in Kampala, Jinja en Entebbe meer dan acht uur waren uitgevallen. De mannen zijn het het geheim berecht door een militair tribunaal in de kazerne van de militaire politie in Kampala. Kort na het uitspreken van het vonnis zijn de beklaagden in dezelfde kazerne gefusileerd. Onder hen zou zich ook de hoofdbeambte van de telefoondienst van Kampala, Orija, hebben bevonden. Hij maakte deel uit i'an de Acholi-stam, van wie velen de laatste tijd het slachtoffer zijn geworden van massamoorden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.