+ Meer informatie

Positie gulden blijft sterk

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het voornaamste doel van de heraanpassing van de koersverhoudingen binnen de Europese monetaire slang is geweest hinderpalen voor de economische opleving in West-Duitsland, een van de economische leiders van de wereld, weg te nemen. Minister Duisenberg van financiën heeft dit maandagmorgen onderstreept.

De Nederlandse gulden is sterk genoeg om met de Duitse mark mee omhoog te gaan, maar Nederland heeft de wens om een ongewijzigde koersverhouding met de Belgische frank te hebben, het zwaarst laten wegen.

De positie van de gulden is sterk en blijft de eerste jaren als gevolg van het aardgas sterk, zei de minister verder onder meer. Hij zei de commentatoren, die „zwakte" van de gulden zien, niet te kunnen begrijpen. De deviezen, die in de eerste helft van dit jaar zijn gebruikt om de gulden te steunen, zijn inmiddels allemaal weer teruggekocht. Er zijn de laatste weken geen interventies nodig geweest om de gulden te steunen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.