+ Meer informatie

Weegenaar organist van Bovenkerk

1 minuut leestijd

APELDOORN - Ab H. Weegenaar is door de hervormde kerkvoogdij van Kampen benoemd tot nieuwe organist van het Hinsz-orgel in de Bovenkerk. Hij volgt hiermee Willem Hendrik Zwart op, die in mei zal vertrekken.

Ab Weegenaar (41) is op dit moment organist van de hervormde St. Johannes de Doperkerk te Wageningen. Daar maakte hij vorig jaar zijn eerste orgel-cd. De nieuw benoemde organist studeerde orgel en fagot aan het conservatorium te Groningen. Hij is hoofddocent aan het conservatorium te Arnhem en fagottist bij het Gelders Orkest.

Ab Weegenaar volgt met deze benoeming Willem Hendrik Zwart op, die meer dan veertig jaar „ambassadeur van de Bovenkerk” is geweest. Zwart werd in 1954 benoemd als opvolger van Gradus Wendt die naar Zuid-Afrika vertrok. Willem Hendrik Zwart hoopt op 26 mei aanstaande 70 jaar te worden.

Voor de functie van organist van de Bovenkerk te Kampen waren 32 gegadigden. De benoeming zal waarschijnlijk ingaan per 1 juni.

Morgen op de pagina Plus Muziek een interview met Ab Weegenaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.