+ Meer informatie

Tewaterlating splijtbak bij VerolmeHeusden

2 minuten leestijd

Bij Verolme Ie Heusden wordt vandaag de splijtbak „W. D. Avon" te water gelaten. De bak wordt gebouwd voor Westminster Dredlng te Blacknest in Engeland.

Het vaartuig Is van het spMJt-hopper type en bestaat uit twee gelijke scheepsheJften welk door middl van twee schamlren op deknlveau mt elkaar verbonden zijn. De scheepshelften worden geopend en geslotn mt behulp van hydraulnlsche didders van het fabrikaat Hycom. De voortstuwing wordt verzorgd door twee scheepsdleselmotoren elk met een vermogen van 800 pk. Zij drijven elk een vaste schroef van het fabrikaat Lips aan.

De accommodatie voor ae achtkoppige bemanning is geplaatst op rubber trillingdempers. Dit Is om het leefklimaat op de bak zo goed mogelijk te maken.

Het Koninklijk Onderwijs Fonds (KOF) krijgt een „schoolschip" voor de visserij. Alle visserijscholen in ons land hebiben zich ingezet om dit voor elkaar te krijgen.

Het schip dat 48 meter lang en 10 meter breed is, zal bij de Sleephelling Maatschappij in Scheveningen worden gebouwd. In november hoopt men de „varende sdiool" in de vaart te brengen.

ï5r zullen twintig leerlingen tegelijlc met het schip mee kunnen varen. Zij krijgen dan praktische opleiding in visverwerking en na-vigatle. Het vaartuig tost ƒ 7 miljoen, welke kosten geheel door het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen zullen worden gedragen.

Op de foto een tkning vane n schoolschip

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.