+ Meer informatie

Scheepsbouw trekt aan

1 minuut leestijd

ELFT — De Nederlandse !epswerven hebben de eerste maanden van dit jaar voor n zevenhonderd miljoen gulaan opdrachten geboekt voor «uw van zeeschepen.

vergelijking met dezelfde periode het vorig jaar is dat meer dan een ubbeling, zo blijkt uit cijfers die de erlandse vereniging van scheepsvers' Cebosine dinsdag bekend t gemaakt. > vereniging verwacht, dat het toaan opdrachten over dit jaar herijk hoger zal uitkomen dan de I miljopn aan orders van vorig jaar. ;ens Cebosine blijkt, dat de Nederse scheepsbouw na de herstructuigen van de afgelopen jaren beter e marktsituatie kan inspelen. !n probleem is echter, dat veel epswerven nog steeds geconfronworden met een tekort aan geolde arbeidskrachten. Volgens Gene klagen de werven herhaaldelijk de onvoldoende aansluiting die aat tussen schoolopleiding en tijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.