+ Meer informatie

Kand. Kattenberg deed intrede in Lelystad

1 minuut leestijd

LELYSTAD — Woensdagavond heeft kandidaat R. Kattenberg van Krimpen aan den IJssel zich verbonden aan de Gereformeerde gemeente van Lelystad, 's Middags was hij in de ambtelijke dienst bevestigd door drs. A. Vergunst uit Veen met Jeremia 15 vers 19m: „Gij zult voor Mijn aangezicht staan; en zo gij het kostelijke van het snode uittrekt, zult gij als Mijn mond zijn". Ds. Vergunst stond onder het thema „Boodschapper Gods" stil bij de plaats die hij moet Innemen, de opdracht die hij moet aanvaarden en het gezag dat hij mag dragen. Aan de handoplegging namen deel drs. A. Vergunst, ds. H. Rijksen, ds. P. Honkoop, ds. K. de Gier, ds. D. Rietdijk en ouderling Klooster.

In de avonddienst verbond zich ds. Kattenberg aan de gemeente van Leleystad met 2 Corinthe 2 vers 14: „En Gode zij dank. Die ons allen tijd doet triomferen in Christus, en de reuk Zijner kennis door ons openbaar maakt in alle plaatsen". Ds. Kattenberg sprak onder het thema „De zegetocht van het Evangelie" over de dank aan God, de overwinning in Christus en de openbaring van de reuk van Zijn kennis.


Overal hetzelfde Evangelie betekent overal dezelfde strijd, aldus ds. Kattenberg, in een wereld vol van dode zondaren. Christus' overwinning is zeker, het is echter de vraag of wij al getroffen zijn door Zijn pijl, waarvan het gevolg is een verbroken hart en een verslagen geest. Welke knecht is tot Christus' werk bekwaam? Moge ons wierookvat gevuld zijn met de geur van Z|jn kennis en dat Hij Zich zou openbaren als Degene op Wiens lippen genade is uitgestort.


Toespraken werden gehouden door ds. P. Honkoop als consulent namens classis en Part. synode Oost, door ds. W. Hage namens het curatorium, door student N. van der Heiden namens de studenten, door evangelist J. Kwantes en door ouderling Klooster namens kerkeraad en gemeente.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.