+ Meer informatie

Vredevorst

2 minuten leestijd

„En men noemt Zijn Naam .... Vredevorst". Jesaja 9:5

Wanneer wij nu het Nieuwe Testament opslaan, dan kunnen wij daarin vinden, dat het niet alleen voorzegd is dat Hij een Vredevorst zou zijn, maar dat dit ook in vervulling is gegaan.

Zodra de Messias was geboren, werd door de heirscharen der engelen overluid gezongen: „Vrede op aarde!". Het einde van Zijn komst was „om onze voeten te richten op de weg des vredes", zegt Zacharias in Lucas 1:79. En Jezus Zelf getuigt: „Vrede laat Ik u, Mijn vrede geef Ik u; niet gelijkerwijs de wereld hem geeft, geef Ik hem u", Johannes 14:27. „Deze dingen heb Ik tot u gesproken, opdat gij vrede in Mij hebt", (Johannes 16:23).

Petrus zegt van Hem, dat God vrede verkondigde door Jezus Christus, Handelingen 10:36. En Paulus: „Wij dan gerechtvaardigd zijnde uit het geloof, hebben vrede bij God", Romeinen 5:1. Het koninkrijk des vredes is rechtvaardigheid en vrede en blijdschap. Zovelen als er naar de regel des Evangelies wandelen, over dezelve zal zijn vrede en barmhartigheid en over het Israël Gods (Galaten 6).

Christus Jezus is onze vrede en komende heeft Hij door het Evangelie vrede verkondigd, u die verre waart en dien die nabij waren, Efeze 2: 14-17.

Ds. Abr. Hellenbroek (Uit: De beloofde Messias)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.