+ Meer informatie

Droefheid

2 minuten leestijd

„Maar dit zeg ik, broeders, dat de tijd voorts kort is; opdat ook die vrouwen hebben, zouden zijn als niet hebbende; en die wenen, als niet wenende; en die blijde zijn, als niet blijde zijnde, en die kopen, als niet bezittende; en die deze wereld gebruiken, als niet misbruikende: want de gedaante dezer wereld gaat voorbij". I Corinthe 7:29-31

Word los van de droefheid dezer wereld. Zij die treuren, zouden zijn als niet treurende. Deze wereld is een tranendal. Altijd is er droefheid. Pas is een traan opgedroogd, of er komen weer andere. Pas legt een weduwe haar rouwklederen af, of een andere trekt dezelve aan.

Degenen die in Christus zijn, zouden zijn als niet wenende, want de tijd is kort. Weent gij over hen die in de Heere sterven? Het is goed om te wenen. „Jezus weende". Evenwel, weent alsof gij niet weent; want de tijd is kort. Zij zij niet verloren, maar ons vooruitgegaan. Wanneer de zon ondergaat, zo is zij niet verloren; zij is weggegaan om in een andere luchtstreek te schijnen, en zo zijn zij weggegaan om in een betere wereld te schijnen. Uit eigenliefde weent gij over hen want zij zijn gelukkig. Gij zoudt niet wenen, indien wij op de aarde bij een verre vriend waren; waarom weent gij nu zij bij de Vriend van zondaren zijn?

„Zij zullen niet meer hongeren, en zullen niet meer dorsten, en de zon zal op hen niet vallen, noch enige hitte; Want het Lam, Dat in het midden van de troon is, zal hen weiden, en zal hun een Leidsman zijn tot levende fonteinen der wateren; en God zal alle tranen van hun ogen afwissen" (Openbaring 7:16 en 17).

R. M. MacCheyne (De bron van zaligheid)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.