+ Meer informatie

Brommen

1 minuut leestijd

HAARLEM - Een 27-jarlge Inwoner van Beverwijk heeft In januari per vergissing twee weken te lang In het Haarlemse huls van bewaring De Koepel gezeten. Zijn advocaat, mr. R. Schlingemann, heeft dat gisteren bevestigd.

De Beverwijker had 10 januari de gevangenisstraf er op zitten waartoe de Haarlemse rechtbank hem eind november vorig jaar had veroordeeld. De man, die was veroordeeld voor diefstal met geweld, kwam echter pas op 24 januari op vrije voeten. De man is enorm kwaad over de fout. Hij zou er meermalen bij de leiding van het huis van bewaring op hebben aangedrongen uit te rekenen wanneer hij vrij zou komen.

Advocaat mr. R. Schlingemann heeft bij het ministerie van justitie inmiddels een schadeclaim van vijfduizend gulden ingediend. Volgens hem is er sprake van een onvergeeflijke fout. De raadsman stelt dat de fout heeft kunnen gebeuren doordat het voorarrest dat de Beverwijker in verband met een ander feit moest ondergaan, niet is afgetrokken.

De Haarlemse persofficier van Justitie, mevrouw mr. C. Hemmes Boender, spreekt over een zeer vervelende zaak. Volgens haar heeft een intern onderzoek inmiddels aan het licht gebracht dat de fout bij het huis van bewaring ligt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.