+ Meer informatie

Ahrend verwacht lager resultaat

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De Ahrend Groep (kantoorinrichting) verwacht dat het bedrijfsresultaat in 1991 niet bet niveau van vorig jaar (ƒ 46,7 miljoen) zal bereiken. De verkoop van kantoormeul)elen in vooral GrootBrittannië en Frankrijk is aanmerkelijk lager dan verwacht.

Bovendien is van de nauwe samenwerking met het Franse Guilbert, zoals aangekondigd in december 1990, vooralsnog weinig terechtgekomen. Dat heeft Ahrend gisteren laten weten.

Over de samenwerking met de in Frankrijk aan de beurs genoteerde kantoorartikelen-onderneming Guilbert (omzet ongeveer ƒ 450 miljoen) zegt een woordvoerder van Ahrend dar deze door Guilbert vooralsnog is afgeblazen. „Guilbert heeft te kampen met problemen bij de aandeelhouders. Een groep institutionele beleggers is uit het fonds gestapt. Voor een familiebedrijf, wat Guilbert eigenlijk nog is, is dat even wennen". Hij laat verder weten dat wat Ahrend betreft een samenwerking in de toekomst niet is uitgesloten. Guilbert heeft overigens niet te kennen gegeven öf en wanneer het bereid is opnieuw met Aihrend rond de tafel te gaan zitten. ;** '

Met betrekking tot de Franse en Britse kantoormeubelenmarkt verwacht Ahrend niet dat de situatie zich op korte termijn zal herstellen. Maatregelen om de hierdoor ontstane onderbezetting van de fabrieken door capaciteitsaanpassing te corrigeren, zullen pas in de tweede helft van 1991 hun vruchten afwerpen, aldus Ahrend.

De verkoop van kantoormeubelen in de Benelux verloopt goed, zo laat de onderneming verder weten, waarbij overigens door meer verkopen van meubelen van derden de omzet niet resulteert in een evenredig hogere marge.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.