+ Meer informatie

Bezetting van Borssele ging niet door

1 minuut leestijd

VLISSINGEN — Politie en Justitie in Zeeland zijn zaterdagmorgen enkele uren uiterst paraat geweest' in verband met plannen van antiatoomgroepen in Nederland om de kerncentrale Borssele te bezetten. De te verwachten bezetting of demonstratie bleef uit. Het crisisbeleidscentrum in het gemeentehuis van Heinkenszand, dat vanaf drie uur zaterdagmorgen bemand was door onder meer burgemeester drs. G. van den Heuvel van Borssele, een officier van Justitie uit Middelburg en politie en gemeentelijke ambtenaren, werd rond het middaguur opgeheven.

Ook in Middelburg, waar voor het; hoofdkantoor van de NV Provinciale Zeeuwse Energiemaatschappij (PZEM) extra bewaking was ingezet;, werden de manschappen teruggetrok-ï ken. Een peloton van de ME dat voor eventueel ingrijpen paraat was gehouJ den, kon onverrichterzake naar huis terugkeren.

Volgens een politiewoordvoerder blijven deze manschappen onmiddellijk oproepbaar voor het geval zich alsnog ongeregeldheden zullen voordoen. Vorig jaar, in de nacht van 16 op 17 maart, blokkeerden anti-kernene^iedemonstranten de toegang tot de., kerncentrale door zich met kettingen*: aan de hekken vast te ketenen. Deze' bezetting werd door ingrijpen van de ME na ongeveer 24 uur opgeheven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.