+ Meer informatie

Philips wil met overheid praten

OVER GERICHTE STIMULERENDE MAATREGELEN

1 minuut leestijd

HILVERSUM — Philips onderzoekt op het ogenblik in hoeverre stimulerende maatregelen van de overheid voor geavanceerde ontwikkelingsprojecten op verschillende werkterreinen van het concern de werkgelegenheid op lange termijn kunnen dienen, zo heeft Philips Telecommunicatie Industrie bekendgemaakt.

Een woordvoerder van PTI zei dat „de bereidheid bij de overheid hiervoor aanwezig is".

Met dergelijke technologische ontwikkelingen, die o.m. op het terrein van de data systemen en telecommunicatie plaatsvinden, kunnen bedragen van honderden miljoenen guldens gemoeid zijn. In verband met de daaraan verbonden grote risico's is het logisch, dat Philips wil nagaan in hoeverre de overheid daarbij tot steun zal kunnen zijn, zoals ook in andere landen gebeurt, aldus PTI.

Eventuele maatregelen zouden voornamelijk betrekking hebben op de Hoofdindustriegroepen Telecommunicatie en defensiesystemen (8.000 werknemers) en Data Systemen (ca. 2.200 werknemers) waar de investeringen het grootst zullen zijn, aldus de PTI-woordvoerder.

Aangezien de gesprekken met de overheid nog moeten beginnen kan Philips thans geen nadere informatie geven, aldus de mededeling van PTI.

Concentratie

Eerder maakte Philips bekend dat in verband met een dringende noodzakelijke concentratie van de activiteiten op het gebied van de transmissie-apparatuur bij PTI de vestiging Amersfoort overgebracht zou worden naar Huizen, waar eerder al de, transmissieactiviteiten vanuit Hilversum werden geconcentreerd.

Tevens maakte Philips reeds bekend dat de computeractiviteiten zo snel mogelijk geherstructureerd zouden worden, waardoor o.m. de fabricage-activiteiten in Apeldoorn en Den Haag zouden worden aangepast en de marketingen servicegroepen zouden verhuizen van Eindhoven naar Apeldoorn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.