+ Meer informatie

Hoogovens wil Surinamers aanwerven

1 minuut leestijd

IJMÜIDEN — Hoogovens onderzoekt de mogelijkheden in Nederland Surinamers via een gerichte wervingsactie aan te trekken. Nog altijd is de werving van personeel voor produktiefuncties een moeilijke aangelegenheid, zo moeilijk dat via de Nederlandse arbeidsmarkt onvoldoende personeel voor deze categorie in dienst kan worden gesteld. Dit is de reden dat Hoogovens al jaren in Spanje personeel aantrekt.

Een van de groepen waarbij de wertdoosheid hoog is, is die van de in ons land verblijvende Surinamers. Bij het aantrekken van Surinamers wordt in eerste instantie gedacht aan ongeveer 25 man. Van de kant van de overheid kan een tegemoetkoming worden verwacht in de kosten van de opleidingen, aldus Hoogovens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.