+ Meer informatie

Discriminerend"

1 minuut leestijd

De CDA-er Van Dijk noch de socialist Kombrink wilden op dit moment een definitief oordeel uitspreken over de verhoging van de motorrijtuigenbelasting voor auto's op diesel en LPG zoals de regering die heeft aangekondigd. De opbrengst daarvan is gering, al is zo'n verhoging na de verzwaring van de benzineaccijns uit een oogpunt van gelijke behandeling te verdedigen, stelde de CDA-er vast. Hij vond het voorstel vooralsnog echter onvoldoende onderbouwd. Met Kombrink wil de CDAwoordvoerder wachten op de conclusie van de commissie die de fiscale behandeling van het LPG-gebruik bestudeert. Joekes yVD) kon zich in de voorgestelde belastingverhoging wel vinden.

De PvdA, die voorstander is van een tegemoetkoming aan alle minima, vindt de regeringsmaatregel discriminerend door de manier waarop zij moet worden uitgevoerd" met een beschamende gang naar het uitkeringskantoor". De WD-er De Korte kwam met de suggestie de blijvende verhoging van de kinderbijslag vanaf het derde kwartaal van dit jaar ongedaan te maken. Daardoor komt blijvend 150 miljoen beschikbaar voor de „echte minima" in de komende jaren, aldus de liberaal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.